Hvad gør jeg ved tandpine?
Vi modtager gerne akutte patienter i vores normale åbningstid. Ring gerne tidligt om morgenen, så vi kan finde en tid samme dag. Hvis du har brug for akut behandling udenfor vores åbningstid, kan du kontakte Tandlægevagten i Region Syddanmark her
Hvis du er bosiddende i Region Midtjylland kan du kontakte tandlægevagten her.
Hvad gør jeg ved en knækket tand?
Læg lidt sukkerfrit tyggegummi ovenpå tanden som beskyttelse mod evt følsomhed og for at den ikke river på tunge eller kind. Søg tandlæge så snart som muligt.
Hvad gør jeg, hvis jeg slår en sund tand ud?
Læg den mistede tand i mælk eller ud i kinden så rodoverfladen ikke beskades. Søg tandlæge eller skadestue hurtigst muligt.
Hvad gør jeg, hvis jeg har ondt omkring en visdomstand?
Vær ekstra grundig med tandbørstningen på området og brug evt. en solotandbørste. Gurgl munden 2 x dagligt med klorhexidin. Søg tandlæge hvis ømheden ikke formindskes efter 4-5 dage.
Hvad kan jeg gøre ved følsomme tandhalse?
Følsomme tandhalse skyldes ofte, at der børstes med en forkert teknik. Spørg tandlægen/tandplejeren om korrekt teknik. Vi kan også være behjælpelige med at lægge en fluorlak på der kan lindre eller evt. en mindre plastfyldning som beskyttelse. Brug en tandpasta til følsomme tænder og gnub lidt tandpasta på de følsomme steder med en finger før sengetid. Forsøg at minimere syrepåvirkning af tænderne.
Hvordan undgås syreskader:
Begræns indtaget af sure læskedrikke og drik det hurtigt gerne i forbindelse med et måltid. Brug evt. sugerør. Skyl munden med vand eller mælk lige efter, at du har indtaget noget surt som eksempelvis sodavand, iste, syrligt slik og syrlige frugter. Hvis du lider af sure opstød eller opkastninger søg hjælp ved lægen.
Hvordan renholder jeg bedst mine tænder?
Brug tandtråd og flaskerenser
En god god vane i forhold til renholdelse af tænderne er at bruge tandtråd, flaskerensere eller hvad du ellers bruger til at rense dine mellemrum, før du børster tænderne.
Så er du færdig, når du har børstet dine tænder.