Huller i tænderne

Huller i tænderne kaldes også for caries. Caries er en af de mest almindelige tandsygdomme, som alle mennesker i alle aldre kan få. Sygdommen udvikler sig ofte langsomt og kan i de tidligste udviklingsstadier bremses ved at forbedre mundhygiejnen. Hvis et cariesangreb ikke behandles i tide, kan man få smerter og tanden vil efterhånden gå til grunde.

Tandeftersyn

Regelmæssig kontrol ved tandlægen forebygger cariesangreb og huller. Vi rådgiver og støtter vores kunder omkring, hvordan de også selv kan bremse udviklingen og forbedre mundhygiejnen.

Er det længe siden, at du har været ved tandlægen, og er du bekymret for, om du har begyndende huller? Aftal en tid i dag.

Årsagen til huller i tænderne

Caries skyldes bakterier og sukker. Hvis bakterierne ikke fjernes regelmæssigt fra tænderne vil der dannes belægninger kaldet plak. I plakken kan der dannes en syre der opløser tandens overflade, og gradvist vil der dannes et dybere og dybere hul i tanden.

Hvad kan der gøres ved huller

For at reparere tanden vil tandlægen bore det syge tandvæv væk og lave en fyldning. Hvis cariesangrebet er meget dybt kan tanden blive lidt følsom i en periode efter behandlingen, og hvis tandnerven er påvirket, kan det blive nødvendigt at rodbehandle tanden.