Kroner og broer

En krone omslutter en tand så den bliver stærkest muligt, hvis tanden er blevet svækket af en rodbehandling, en stor fyldning eller hvis den har været knækket. Kronebehandling giver tanden den allerbedste prognose på langt sigt.

En bro er flere kroner der er komplet sammen, så man derved kan erstatte en manglende tand uden at det kan ses eller mærkes.

Fremstillingen af kroner og broer kræver meget stor præcision og et godt samarbejde med et dygtigt dentallaboratorium. Kroner og broer laves i et stærkt tandfarvet porcelænsmateriale eller i guld. Vi rådgiver dig i forhold til udseende, holdbarhed og funktion.

Fuldkeramisk krone:

En fuldkeramisk krone er en moderne tandfarvet krone, som er meget stærk og som samtidig har en rigtig god kosmetik. Materialet ( f.eks Zirconia, Emax, Forma, Procera) findes i forskelllige styrker alt efter hvor stor belastning tanden udsættes for.

Porcelænskroner:

En krone i porcelæn laves i et stærkt og naturtro materiale. Kronen bruges oftes, hvor kosmetikken er vigtig.

Metal-keramik kroner:

En stærk krone, hvor der påbrændes et tandfarvet porcelænslag på en metalinderkerne. Kan bruges overalt i munden.

Guldkrone:

En meget stærk krone, som kan anvendes bagerst i munden hvor det kosmetisk ikke er så vigtigt med en ”hvid” tand eller hvis man skærer meget tænder.

Broer:

En bro erstatter en eller flere tænder og sidder helt fast. Nabotænderne til den manglende tand forsynes med kroner hvor i mellem der bygges en eller flere tænder. Hvis nabotænderne er intakte eller kun lidt behandlede, kan et tandimplantat være en bedre og sundere løsning.

Vi rådgiver dig om det rette valg.