Paradentosebehandling

Paradentose er en tandkødssygdom som kan udvikles, hvis man har en ubehandlet tandkødsbetændelse. Tandkødssygdomme skyldes bakterier, der samler sig til belægninger langs tandkødskanten. Herfra kan det brede sig ned i tandkødslommen og sætte sig som tandsten og give betændelse. Denne betændelse kan brede sig til knoglen, der skal holde tanden på plads. Hvis knoglen forsvinder kan der forårsage løse, lange tænder eller at tænderne mistes.

Sygdommen opdages oftest først af tandlægen eller tandplejeren, når de undersøger tandkødet og måler tandkødslommerne. Behandlingen af paradentose indbefatter regelmæssig rensning af tænder og rodoverflader og instruktion i, hvordan tænder og tandmellemrum holdes rent derhjemme. Rygning vil forværre lidelsen, og vi anbefaler derfor et rygestop eller en nedsættelse af forbruget.

Forskning viser at ubehandlet paradentose kan påvirke helbredet. Det er særlig vigtigt ikke at have ubehandlet paradentose, hvis du lider af diabetes og hjertekarsygdomme.

Få lavet en paradentosehandling i vores klinik i hjertet af Vejle. Vi sørger for at levere et godt resultat, med minimal ubehag. Book din tid allerede i dag og ring til os på 75821125. Du kan også skrive til os ved at udfylde kontaktformularen her på siden eller via vores mail kontakt@tandvejle.dk.