Rodbehandling

En rodbehandling er en behandling der udføres for at redde en tand, der er alvorligt beskadiget eller inficeret.

Har du behov for en rodbehandling i Vejle, Horsens eller Kolding omegn? Hos Tandlægerne Nørrebrogade kan du få udført en smertefri og grundig rodbehandling i det centrale Vejle.  

Hvornår er rodbehandling nødvendigt?

Det er nødvendigt at rodbehandle en tand, hvis tandnerven er blevet inficeret med bakterier. Den hyppigste årsag er, at tandens nerve har taget skade af et dybt hul i tanden (caries) eller en dyb fyldning, hvorved bakterier har påvirket nervevævet midt i tanden og roden og forårsaget en tandrodsbetændelse. En rodbehandling kan også være nødvendig, hvis du har slået tanden (traume), eller hvis tanden har en dyb revne.

Behandlingens forløb

En rodbehandling har til formål at fjerne det inficerede nervevæv, der ligger i en lille kanal inde midt i tanden og roden. Dette gøres med små specialfremstillede instrumenter og desinficerende væske. Der bedøves naturligvis, hvis man har behov for det. Behandlingen foregår ofte over to behandlingsseancer, og der lægges et antibakterielt indlæg i tanden mellem behandlingerne for at fjerne alle bakterier.

En rodbehandlet tand er mere skrøbelig. Vurderer vi, at der er risiko for, at tanden knækker, anbefaler vi, at tanden forsynes med en krone efter heling af rodbehandlingen (½ – 1 år efter).

Smerte og ubehag efter rodbehandling

Efter en rodbehandling kan det forekomme, at du vil opleve lidt ubehag eller smerter. Dette er fordi at tandsættet skal have tid til at hele. Vi bestræber os naturligvis på at levere den bedste oplevelse og en smertefri behandling. Du får derfor naturligvis smertestillende medicin udskrevet, så du undgår så meget ubehag som muligt.

Rodbehandling i hjertet af Vejle

Få lavet en rodbehandling i vores klinik i hjertet af Vejle. Vi sørger for at levere et godt resultat, med minimal ubehag. Book din tid allerede i dag og ring til os på 75821125. Du kan også skrive til os ved at udfylde kontaktformularen her på siden eller via vores mail kontakt@tandvejle.dk.