Tandpine

Få lindret din tandpine i Vejle

Tandpine er ofte grund til at søge akut hjælp hos din tandlæge. Tandpinen bør behandles hurtigst muligt, da den ikke forsvinder af sig selv, men bliver værre og værre, hvis den ikke behandles af en tandlæge.

Har du ikke en tandlæge, og mangler hjælp til din tandpine, kan du altid ringe til os og bestille en akut tid. Vores klinik ligger i hjertet af Vejle, og vi har derfor kunder fra hele omegnen. Det inkludere bl.a. kunder fra Horsens, Kolding og andre nærliggende byer. Har du smerter i tænderne så ring nu.

Hvad skyldes tandpine

Smerter fra tænder og tandkød kan have flere årsager. De almindeligste er:

  • Rodbetændelse/tandbyld, som kan behandles med en rodbehandling eller med fjernelse af tanden.
  • Tandkødsbetændelse og parodontose.
  • Knækket eller skadet tand.

Ved Tandpine kan det være nødvendigt med smertestillende medicin. Smertestillende medicin kan afhjælpe symptomerne ved tandpine midlertidigt, men pillerne fjerner ikke årsagen.

Uanset årsagen til din tandpine, står vi klar til at hjælpe dig i vores klinik i Vejle.

Tandpine pga. huller

Tandpine kan også skyldes huller i tænderne. I modsætning til mange andre typer tandsmerter, vil du faktisk kunne se, hvis du har et hul i tanden. Huller i tænderne kan ses med det blotte øje og fremstår gerne som en mørk plet på tanden.

Hvordan ved du at din tandpine er forårsaget af et hul i tanden? For det første kan du prøve at mærke efter hvor smerten kommer fra. Hvis du har et hul i samme region, er der en god chance for at hullet er årsagen. Alternativt kan du også føle efter følgende:

  • Periodisk tandpine
  • En skærende smerte når du spiser noget søde sager
  • Får du ondt når du drikker noget varmt eller koldt?
  • Smerte under tandbørstning

Oplever du nogle af ovenstående, er det også en god indikator af at din tandpine kan være forårsaget af et hul.

Et hul kræver typisk ikke øjeblikkelig indvending fra din tandlæge. Det er dog vigtigt at få det ordnet så snart du kan, da et hul med tiden kan udvikle sig til et større problem, der vil kræve akut tid.

Få udbedret din tandpine i Vejle

Mangler du en tandlæge i Horsens, Kolding eller Vejle? Så kom forbi vores klinik i Vejle og få dine tænder tjekket. Oplever du tandpine, kan du kontakte os telefonisk så vil vi rådgive og hjælpe dig.

Såfremt du får tandpine uden for vores åbningstid, kan du altid kontakte vagttandlægen for hjælp og rådgivning.

Du kan også bestille en tid hurtigt hos os, så tandlægen kan finde dit tandproblem. Dette kan du både gøre telefonisk på 75821125, via mail kontakt@tandvejle.dk eller ved at udfylde vores kontaktformular her på siden.

Vi ser frem til at hjælpe dig tilbage til en smertefri hverdag.