Fjernelse af visdomstand

Fjernelse af visdomstand i Vejle

Bøvler du med smerte pga. visdomstænder? Det kan være nødvendigt at få den fjernet for at fjerne smerten og potentielt redde andre tænder. Oplever du smerter grundet visdomstænder i Horsens, Vejle eller Kolding omegn? Så bestil en tid hos vores klinik i Vejle i dag og få fjernet din visdomstand.

Hvorfor kan fjernelse af visdomstanden være nødvendigt?

Visdomstænder kan potentielt forårsage skade på andre tænder, især hvis der ikke er tilstrækkelig plads i kæben til dem. Når visdomstænder vokser skævt eller forsøger at bryde frem i en kæbe, der allerede er fuld af tænder, kan de presse mod de omkringliggende tænder. Dette kan føre til tandforflytning, forskydning af tænderne eller endda beskadigelse af tandemaljen.

Den øgede trykbelastning og friktion fra visdomstænderne kan skabe ideelle betingelser for udvikling af tandkaries og huller på de tilstødende tænder. Desuden kan visdomstænder, der støder op imod eller skubber mod andre tænder, bidrage til kæbesmerter og ubehag.

Derfor er det ikke unormalt at få fjernet sine visdomstænder. 

Operativ- eller kirurgisk fjernelse af visdomstand

Ved en operativ fjernelse af visdomstanden skal tanden deles, og ofte er det nødvendigt at placere nogle tråde, som senere skal fjernes. Det er dog vigtigt at bemærke, at en operativ tandfjernelse udføres i tandlægestolen under almindelige forhold og under lokalbedøvelse.

At trække en visdomstand kirurgisk tager normalt længere tid end både en simpel og en operativ tandfjernelse, primært på grund af behovet for en steril og kirurgisk afdækning. Der anvendes forskellige redskaber til tandudtrækningen ved en kirurgisk procedure i stedet for blot et almindeligt tandlægebor og/eller en tang.

Kirurgisk tandfjernelse udføres under lokalbedøvelse, men kan suppleres med sedation eller narkose ved behov, især hvis du har alvorlig tandlægeskræk.

Som din tandlæge rådgiver vi dig om, hvad der er bedst for dig og giver dig den behandling, der passer til din situation.

Efter fjernelse af visdomstand

Efter behandlingen vil du opleve noget ømhed og ubehag, men det skulle gerne aftage efter et par døgn. Det kan dog tage et par uger, før du er fuldstændig helet.

Der er få tilfælde hvor du kan opleve tiltagende smerte, hvilket kan fremstå som f.eks. hævelse i kæbe og kind. Er smerten slem eller har du større hævelser, er det vigtigt at du kontakter os igen.

Det er også vigtigt at du undlader at spise varmt mad og drikke varme drikke efter behandlingen. Vi fraråder også fysisk aktivitet eller andet, der kan få pulsen op. Du skal gerne forholde dig i ro det første døgn efter behandlingen.

Vores tandlæger vil naturligvis informere dig om dette efter behandlingen, og hvis du har spørgsmål, skal du endelig bare spørge.

Få fjernet en visdomstand i Vejle

Få fjernet en visdomstand i trygge rammer i vores tandklinik i Vejle. Din komfort er først i rækken over vores liste af prioriteter.

Ring til os i dag på 75821125 og book en tid allerede i dag. Du kan også skrive til os ved at udfylde vores kontaktformular eller direkte til kontakt@tandvejle.dk.

Vi ser frem til at hjælpe dig.